Snapshot ur min nuvarande vardag


Thomas och Abboney, hostfamily


Frukoststället!


Skolan



Dagar fulla med inspiration




Plantane, som potatis fast endå inte, super goda! :)



Träning


Idag har jag haft första träningen med tjejerna från Appatrapa School i Tanoso. Det var riktigt kul och jag körde många teknikövningar för att se hur deras teknik såg ut. Allt var i princip nytt för dem så det var svårt, men de lärde sig väldigt snabbt och visade på bra teknik :) Alla var supernöjda efter träningen och frågade när vi ska träna igen! Kul, då känns det som att jag lyckats uppnå syftet med projektet, att de ska ha roligt och få möjlighet att testa på någonting nytt och givande.

Förövrigt då flyter allting på här i Ghana. Jag lever, äter, sover, läser, planerar, njuter och försöker göra det jag kan här borta. Idag på dan har jag tillbringat några timmar på Great Achievers School igen, denna gång med 4-åringar. De va duktiga på engelska alfabetet, imponerande! Nästa vecka ska jag vara där och ha hand om de lite äldre barnen från 6 år och uppåt, ska bli kul.
Nu har jag nedräkning till Julia landar i Ghana, bara EN vecka kvar nu! SÅ kul det ska bli :))





Så här tar vi oss hem efter en träning, älskar bilen!




Ledig dag i Kejetia market, Kumasi

 
Efter en dag på marknaden Kejetia i Kumasi är jag trött och lite solbränd. Det var för mycket folk och alldeles för varmt för att vi skulle orka vara där länge och leta klänningar (som var dagens mission), men vi hann köpa lite goa grejer och en massa härlig frukt. Härlig dag.















Papaya!








Fredagsmatcher


Har precis avslutat dagens matcher. De va de sista matcherna vi ordnar nu innan tuneringen. Nu återstår att välja ut 15 spelare från varje skola och sedan på måndag startar jag träningarna. Kommer träna en skola varje måndag, nästa skola på tisdagar, nästa på onsdagar och den fjärde på torsdagar. Ska bli spännande att se hur vi kan kommunicera och hur vana de är att använda sig av nya övningar/tekniker.




En dagstur till Children Village


Idag hade jag ingen skola att vara på och ingen fotbollsträning att hålla i så jag hängde med grabbarna till Children Village utanför Kumasi. Vi fraktade brädor och sement till Children Village så att de kan bygga en massa mer :) Sen hälsade vi på i byn intill, där Laura jobbar. Hela byn var svartklädda och ledsna då en ung kvinna dött i förrgårr, men de va väldigt gästvänliga. Vi visade vår medkänsla till familjen genom att hälsa ordentligt på alla och stannade där en stund. Jag sa att jag kommer tillbaka och jobbar i Children Village med min syster senare, de hälsade oss varmt välkomna. Nu har min hostma gjort middag, dags att äta.




























Skolan


De minsta barnen på Great Achievers School, stökiga som få men väldigt söta.
Undervisade en äldre klass också, de va runt 15 år och inte lika roliga att ta kort på. Kanske nästa vecka :)



Sovstund..


Washing


Wash, wash, wash...me and Milli wash the jerseys. On wednesday we have to use them again in the fourth school. Now I can wash like a real Ghanaian.

Många kom och tittade när jag tvättade, de var så imponarade att en Brouni (vit person som de inte vet namnet på), kunde tvätta. Ibland skratta dom för jag måste väl ha sett ganska rolig ut, tvätt tekniken kanske inte satt till 100%, haha. Dom skrattar när man bär vatten på huvudet också, och alla vill hjälpa en att bära.. måste slipa på tekniken dära med känner jag.








Friday Soccer


Idag har vi spelat 2 matcher med tjejer från Tanoso Adventist Preparatory school. Det var riktigt kul och tjejerna verkade ha väldigt roligt. Dock blev det lite problem med plantiden så vi fick sluta tidigare, men jag hann iallafall plocka ut de bästa 15 spelarna som jag ska träna med senare. Tjejerna är väldigt duktiga och engagerade, det är kul :) Nedan, Sverige möter Ghana:










Update

Here´s a update from Ghana. I´m waiting for the soccer training, today we are going to The Anglican School here in Tanoso. Hope there are a lot of girls who want to play!!:)


Me and some other volunteers



Hostmá makes riceballs


Host sister makes springrolls


Waiting for pizza


Fotbollsskolan har dragit igång!

Nu har jag varit i Ghana i en vecka och jag börjar äntligen komma in i livet här. Det är mycket som är annorlunda än hemma och mycket att vänja sig vid. Min värdfamilj är väldigt väldigt snälla så det är väldigt roligt. De lär mig laga riktig Ghanamat och idag ska jag få lära mig göra vårrullar, Ghana style.

Igår drog projektet, fotbollsskolan, igång ordentligt och vi hade en grym dag på Great Achievers International school. Vi samlade ihop 16 tjejer i 16 årsåldern som spelade match mot varandra och trände endel. Sedan spelade 14-16 åriga tjejer mot varandra och efter det så plockade jag och skolans sportchef ut de 10 bästa tjejerna som vi ska träna med senare. Vi kommer att göra detta på minst 4 olika skolor. Efter det så har vi 4 skollag med tjejer i 14-16 årsåldern som ska få spela en turnering mot varandra. Tuneringen kommer att ske i november då Julia anlander till Ghana. Hon ska ha med sig fler tröjor så att vi kan ha 4 olika lag. Är så kul att se dem spela i gamla baikkläder, mitt baikhjärta bankar!

Vi hoppas kunna hitta fler skolor att samarbeta med, men i dagsläget har vi 4 stycken. På onsdag nästa vecka ska vi ha nästa uttagningsmatch. Fram tills dess ska jag vara lärare på en skola och jobba med att bygga upp Children Village.

Jag återkommer då jag har tillgång internet igen!
\Amanda



På skolan


Här är lite bilder på de fantastiska barnen från Great Achievers International School!